17.00 uur Lessons and Carols

CAROLS MET DE MARTINUS CANTORIJ
A festival of Lessons & Carols

De Martinus Cantorij zingt – in de traditie van Kings College in Cambridge – Christmas Carols. Een jaarlijks hoogtepunt in de aanloop naar het Kerstfeest.

Het Festival van Negen Lezingen en Carols is een Engelse traditie, ontstaan in 1880. Negen korte lezingen worden afgewisseld met die prachtige en geliefde christmascarols.

Dit jaar een afwisseling van klassieke Carols als ‘In the bleak midwinter’, zeer ingetogen Carols als ‘Christmas Lullaby’ van John Rutter en ‘up tempo’ Carols als ‘Wassail Carol’ van William Mathias.
Carols zijn gezongen vertellingen, gedichten of teksten uit de bijbel die allemaal betrekking hebben op de kerstgedachte: vrede op aarde en verwondering over het Christuskind, maar ook op engelen. Engelen zijn ‘de boodschappers van Good tidings of Joy!’
Zo’n Carol over Engelen zal gezongen worden tijdens de Lessons and Carols dit jaar: “People, look East” een compositie van Paul Trepte. Twee Engelenkoren zingen de mensen op aarde toe wat er komen gaat. De koren zingen in canon zodat de boodschap herhaald wordt en dus niet te missen is! En dan vliegen ze weg. Zachtjes zingen ze ons nog toe totdat het gezang opgaat in de stilte van de nacht.

De Martinus Cantorij uit Zwaag heeft zich helemaal toegelegd op het zingen van Engelse kathedraal-muziek en heeft in vele Engelse kathedralen gezongen.
De Cantorij staat onder leiding van Paul Waerts. Organisten zijn Edwin Hinfelaar en Jan Spijker.

Toegang vrij – collecte bij de uitgang.