17.00 uur Lessons and Carols

CAROLS MET DE MARTINUS CANTORIJ
A festival of Lessons & Carols

De Martinus Cantorij zingt – in de traditie van Kings College in Cambridge – Christmas Carols. Een jaarlijks hoogtepunt in de aanloop naar het Kerstfeest.  

Dit jaar staat weer een  “Festival of Lessons & Carols” gepland. Vorig jaar moesten we de uitvoering afzeggen. Nu hopen we dat deze feestelijke voorbereiding op het kerstfeest kan doorgaan.

Het Festival van Negen Lezingen en Carols is een Engelse traditie, ontstaan in 1880. Vooral bekend van de beroemde uitvoering door het Kings’ College Choir in Cambridge. Negen korte lezingen worden afgewisseld met die prachtige en geliefde christmascarols. Tussen het begin  met “Once in royal Davids’ city” en het eind met “Hark the herald angels sing”, kunt u luisteren naar Carols van oud naar modern  en van gedragen naar swingend.

Carols zijn gezongen vertellingen, gedichten of teksten uit de bijbel die allemaal betrekking hebben op de kerstgedachte: vrede op aarde en verwondering over het Christuskind, maar ook op engelen. Engelen zijn ‘de boodschappers van Good tidings of Joy!’

De Martinus Cantorij uit Zwaag heeft zich helemaal toegelegd op het zingen van Engelse kathedraal-muziek en heeft in vele Engelse kathedralen gezongen.
De Cantorij staat onder leiding van Paul Waerts.

Toegang vrij – collecte bij de uitgang.