20.00 uur: Irma Dee: The Prodigal Daughter, RSG Enkhuizen

Theatraal concert Irma Dee: Prodigal Daughter – een verhaal over thuiskomen

De afgelopen jaren heeft (de van oorsprong Groningse) Irma Dee haar leven en inspiratie verwerkt in pop/rock songs. Haar nieuwe cd ‘Prodigal Daughter’ (de Verloren Dochter) is echter een verhaal apart – in meerdere opzichten.

‘Prodigal Daughter’ is het meest persoonlijke (en toegankelijke) album van Irma Dee tot nu toe. De muziek ontstond toen Irma diep geraakt werd door het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. Het gaf haar de woorden die ze zocht bij haar geestelijke reis na de dood van haar zwager. Het verhaal van de verloren zoon, dat Nouwen uitdiept, verwerkte Irma in sfeervolle pop met eerlijke teksten over de zoektocht naar haar identiteit. De liedjes volgen zo de verhaallijn van het boek, maar ook de persoonlijke zoektocht van Irma zelf. Ze zijn als het ware schilderijen die samenkomen rondom het beroemde schilderij van Rembrandt, dat de verloren zoon uitbeeldt.

Zaterdag 26 januari, 20.00 uur, is in de RSG Enkhuizen, Boendersveld 3 een verhalende muziekvoorstelling van de tour van Irma Dee, waarin zij en haar band de bezoekers meenemen op een reis door het leven, naar aanleiding van haar album ‘Prodigal Daughter’.

Toegangskaarten € 9.– ; verkrijgbaar via Truetickets.nl

Voor meer info: www.ProdigalDaughter.nl

https://baptistenenkhuizen.nl of