Deze dagen in en om de Zuiderkerk "online"

De Protestantse gemeente Enkhuizen maakt iedereen altijd graag deelgenoot van wat zij doet en verwelkomt ieder ook graag in haar midden. Ook in deze ‘coronatijd’ al maken de voorschriften en adviezen omtrent wat mag, niet mag en/of verstandig is dat wel lastiger dan normaal.

Kerkdiensten – online – en zonder [‘eigen’] zang

Naar aanleiding van de “corona-persconferentie” van 12 januari jl. en het advies van de Protestantse Kerk in Nederland over zang in kerkdiensten besloot ons moderamen in de online-kerkdiensten vanuit de Zuiderkerk de zanggroepen niet meer te laten zingen.

We zijn onze muzikanten zeer erkentelijk voor hun inzet tot nu maar voor dit moment lijkt het verstandiger – hoe jammer ook – ook deze activiteit op te schorten. We zullen ons nu even beperken tot orgelmuziek en gebruik van Youtube.

De diensten worden op zaterdagmiddag opgenomen, doorgaans om 15.00 uur.

Bovenstaande ‘spelregels’ gelden in ieder geval tot 9 februari. We houden u via deze website maar ook via SOMS en Oriëntatie op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Mochten er vragen en/of onduidelijkheden zijn, schroom dan niet contact op te nemen met de kerkenraad: kerkenraad@pgenkhuizen.nl

Maar net als in de eerste coronamaanden blijven we ons uiterste best doen om ook online de verbinding met elkaar te leggen.

ALLE diensten in de Zuiderkerk zijn voor ieder te zien en horen via: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10703