6 ds. Henk Haandrikman

Even voorstellen:

Mijn naam is Henk Haandrikman. Ik ben geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Drachten in een meelevend Hervormd gezin. Na enkele jaren Fysische Geografie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam te hebben gestudeerd, ben ik overgestapt naar Theologie.

In 1986 werd ik bevestigd als predikant in het kleine dorp Ammerstol. Daar ben ik ruim dertien jaar gebleven. Van de rivier (De Lek) naar de zee: Oostvoorne. Een groter dorp met aan de ene kant de gigantische Rotterdamse havens en aan de andere kant een prachtig duingebied.

Nu weer bij het water: het IJsselmeer. Sinds november 2011 ben ik verbonden aan de Protestantse Gemeente Enkhuizen.

Op 15 november 2013 ben ik getrouwd met Ariette Wind.

Binnen het vakgebied heeft liturgie (hoe vieren wij onze dienst aan God, de mensen en de wereld) mijn grote belangstelling. Ik ben daarbij altijd op zoek naar een goede balans tussen stijl en speelsheid.

Naast zingen, o.a. in de Martinus Cantorij, heb ik als hobby’s: langeafstandswandelen en rondtoeren in onze oude Morris Minor Traveller.

ds. Henk Haandrikman

Even voorstellen:

Mijn naam is Louise Kooiman. Al een paar jaar woon ik, samen met mijn man Hein, met veel plezier in Enkhuizen. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de kerk en Enkhuizen is mijn derde gemeente waar ik als pastor werk.

Op jonge leeftijd ben ik verpleegkundige geweest en ontdekte dat ik, naast verzorgen, het ook heel fijn vond om met mensen te praten over vragen rondom zingeving, God en geloof.
Na mijn huwelijk, waarin we drie kinderen kregen, heb ik 2 jaar NT Grieks gevolgd en behaalde in de avonduren mijn VWO diploma. Vervolgens ging ik naar de Hogeschool in Amsterdam waar ik theologie studeerde. Mijn specialiteit is pastoraat en alles wat daar mee samen hangt.

Een mooi onderdeel van mijn werk vind ik de verbondenheid met God en mensen. Samen in gesprek gaan over wat mensen beweegt en raakt. Elkaar werkelijk te ontmoeten in alle openheid en kwetsbaarheid die dit met zich meebrengt. Van deze ontmoetingen heb ik veel kunnen leren en het is mooi om te zien hoe mensen kunnen groeien. Daarnaast is het een uitdaging om deze ervaringen en verhalen van mensen in een kerkdienst te verbinden met de verhalen uit de bijbel.

Naast mijn werk, heb ik 6 lieve kleinkinderen, ik fiets en lees graag en houd van handwerken, klussen en film kijken.

Pastor Louise Kooiman