6 ds. Henk Haandrikman

Even voorstellen:

Mijn naam is Henk Haandrikman. Ik ben geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Drachten in een meelevend Hervormd gezin. Na enkele jaren Fysische Geografie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam te hebben gestudeerd, ben ik overgestapt naar Theologie.

In 1986 werd ik bevestigd als predikant in het kleine dorp Ammerstol. Daar ben ik ruim dertien jaar gebleven. Van de rivier (De Lek) naar de zee: Oostvoorne. Een groter dorp met aan de ene kant de gigantische Rotterdamse havens en aan de andere kant een prachtig duingebied.

Nu weer bij het water: het IJsselmeer. Sinds november 2011 ben ik verbonden aan de Protestantse Gemeente Enkhuizen.

Op 15 november 2013 ben ik getrouwd met Ariette Wind.

Binnen het vakgebied heeft liturgie (hoe vieren wij onze dienst aan God, de mensen en de wereld) mijn grote belangstelling. Ik ben daarbij altijd op zoek naar een goede balans tussen stijl en speelsheid.

Naast zingen, o.a. in de Martinus Cantorij, heb ik als hobby’s: langeafstandswandelen en rondtoeren in onze oude Morris Minor Traveller.

ds. Henk Haandrikman

7 ds. Hanneke Borst

Mijn naam is Hanneke Borst. Ik ben ruim 25 jaar predikant, Enkhuizen is de vierde gemeente waar ik werk.

Wat mij altijd bezig heeft gehouden, is de vraag hoe je je geloof in je dagelijkse leven kunt vormgeven. In de kerkdiensten probeer ik steeds de link te leggen tussen het Bijbelverhaal en de dingen die ons bezighouden. In mijn studietijd ben ik diaken geweest, het diaconaat heeft dan ook nog altijd mijn hart.

Naast mijn werk als predikant exploiteer ik samen met mijn man een zeilcharterschip. De combinatie van predikant – en ondernemerschap ervaar ik als boeiend – het is voor mij heel goed te beseffen wat het werk buiten de kerk in kan houden. Naast het zeilen zijn mijn hobby’s: lezen, breien, fietsen en motorrijden.

ds. Hanneke Borst