Bloemen: inspirerend en troostrijkimages7EY4BXL8

Bloemen zijn belangrijk voor ieder mens. Bij ziekte of zorgen of omdat er iets te vieren valt.

Iedere zondag staan er bloemstukjes in de kerk, gemaakt door een werkgroep vrijwilligers, bestemd voor gemeenteleden die een steuntje in de rug of een felicitatie kunnen gebruiken.
Na afloop van de dienst worden ze bij hen bezorgd door andere gemeenteleden. Een groet namens de gemeente die je het gevoel geeft dat je er niet alleen voor staat.

Symbolisch bloemschikken
In de perioden voor Kerst (Advent) en Pasen ( de Veertigdagentijd) staat er in het liturgisch centrum van de Zuiderkerk een bijzondere bloemschikking, eveneens gemaakt door vrijwilligers, die het bijzondere karakter van die tijd van het kerkelijk jaar probeert weer te geven.

Iets om naar uit te kijken, van te genieten en om door geïnspireerd te raken. Met de gebruikte materialen wordt uitgedrukt wat er op dat moment in de kerk aan de orde is. Zo wordt leven bijvoorbeeld uitgedrukt met palmtakjes en worden hooi en stro gebruikt om te verwijzen naar de plek waar Jezus geboren werd.