WALK OF PEACE Enkhuizen zondag 25 september 2022 14.00 uur tot 16.30 uur

De ‘Walk of Peace’ is een wandeling in, van en voor Vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen. In Enkhuizen organiseren we dit jaar de Walk of Peace in de Vredesweek voor de vierde keer.

Het landelijke jaarthema voor 2022 is ‘Generatie Vrede’.

Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld.

Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen!

De Walk of Peace wordt in Enkhuizen georganiseerd door de Raad van Kerken en de Stichting ‘4 en 5 mei anti-discriminatie comité Enkhuizen’ die samenwerken met o.a. Taalcafé, Vluchtelingenwerk (groep Enkhuizen), Jeugdbelangen, Hertenkamp Enkhuizen en Gemeente Enkhuizen.

Zondag 25 september is iedereen vanaf 13.30 uur welkom bij ‘Hertenkamp Enkhuizen’ voor een ontvangst met koffie, thee, limonade, wat lekkers en muziek. Voor de wandeling start, zal burgemeester Eduard van Zuijlen om 14 uur een korte toespraak houden.  Naast het landelijke jaarthema ‘Generatie Vrede’ zal er  ook aandacht zijn voor de inmiddels bij velen bekende 4 V’s van ‘1572, geboorte van Nederland’ te weten Vrijheid, Verbondenheid, Verdraagzaamheid en Verscheidenheid.

De stadsomroeper in vol ornaat zal ons leiden langs diverse plekken in de stad, waar tijd is om te luisteren naar een verhaal van een oorlogsveteraan, naar muziek en naar Kaatje Stip die de kinderen zal vermaken bij diverse activiteiten.

Rond 16.00 uur zijn we terug bij ‘Hertenkamp Enkhuizen’ waar gelegenheid is om nog wat na te praten tot de officiële afsluiting van de wandeling om 16.30 uur.

Iedereen is welkom om mee te lopen, waar ook vandaan, jong en oud. Doet u/doen jullie ook mee?

O ja: natuurlijk mag u wat lekkers meenemen, zodat we kunnen genieten van hapjes (hartig en zoet) uit diverse culturen, dus ook de Nederlandse.

Kinderen kunnen thuis een vredessymbool en/of tekst maken en deze meedragen tijdens de wandeling.

Meer informatie volgt via plaatselijke kranten en social media.