Ongewisse tijden

Sinds 15 maart geldt, ook voor de Zuiderkerk, het “coronaregime.” En langzamerhand lijken de beperkende maatregelen verzacht te kunnen worden. Maar alle activiteiten die we in de Zuiderkerk kunnen en mogen ondernemen vergen wel inzet van veel vrijwilligers en coördinatie van wat gedaan wordt.
En mensen kunnen – en willen – ook weer een beetje gaan genieten van vakantie. Al met al toch redenen om tot september zachtjes aan te doen: dan breekt het lijntje niet.
Van 1 juli, tot 1 september,  zal de Zuiderkerk alleen  open zijn op de donderdagen, van 11.00-13.00
voor een moment van stilte, voor een kaarsje, voor een beetje troost misschien ook.
In de maand juli gaan we ‘gewoon’ door met de onlinevieringen. In augustus gaan we heel kleinschalig met een beperkt aantal mensen experimenteren met live-kerkdiensten binnen de dan geldende coronaregels. Hoe dat gaat kunt u lezen in Weer “gewoon” naar de Zuiderkerk!?!

Op zondag 6 september hopen we de startzondag van het nieuwe seizoen – en naar we hopen ook van het ‘gewone’ verdere gemeenteleven – te vieren. Misschien nog niet helemaal ‘gewoon’ – vooral het zingen zullen we nog wel een poosje moeten overlaten aan één of meer solisten! Maar ook daarvan weten we inmiddels dat dat heel mooi en inspirerend kan zijn

Alleen op de donderdagmorgens is er deze zomer gelegenheid voor een meditatief moment, maar ook

voor het afleveren van uw bijdrage-in-natura voor de Voedselbank
en

om een eerste blik te werpen op de nieuwe expositie die de Kunstcommissie heeft samengesteld  uit schilderwerken van gemeenteleden, onder de titel:

Ongewisse Tijden