Centrum voor welzijn en bezinning

Centrum voor welzijn en bezinning

Een mooie titel, die op elke kerk kan passen. We willen er mee aangeven dat we nadenken over de vraag hoe we zo’n centrum kunnen zijn in deze tijd  op deze plek voor mensen van nu.

De plaats van de Zuiderkerk is bijzonder: in het hartje van een kleine stad, dicht bij havens en winkels, in een indrukwekkend gebouw en toch… op een heel rustig plekje. In alle rust kun je er naar binnen lopen, maar wat vind je dan?

Op zondagmorgen, zoals onze predikanten dat zo mooi zeggen, ‘brood voor het hart’ en misschien is dat wel vooral voor de gelovigen onder ons, hoewel, de koffie na afloop is gewoon gezellig, smaakt goed en biedt gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Op woensdagochtend is er ook zoiets: zomaar gelegenheid om binnen te lopen, een praatje te maken en een kop koffie te genieten. Een praatje maken betekent ook dat er naar je geluisterd wordt!

En op zaterdag is de kerk open van 10.30 – 16.30 voor een ieder die even op zoek is naar een moment van stilte en rust, even op adem wil komen, een kaarsje aan wil steken… Er is altijd iemand aanwezig die (indien gewenst) een luisterend oor kan bieden.

Wat we willen zijn? Een zorgzame kerk die

  • in de week functioneert als een ontmoetingsplek voor iedereen
  • er is voor mensen met hun levensvragen
  • vrijwilligers kan inzetten als ‘zorgmaatjes’ voor mensen  binnen en buiten de kerk
  • waar nodig opkomt voor de zwakkeren in onze samenleving.