De Zuiderkerk, een bijzondere locatie met legio mogelijkheden

Welkom!

De 15e eeuwse St. Pancras- of Zuiderkerk is een uniek monumentaal gebouw in het centrum van de historische stad Enkhuizen. De markante toren is verbonden met een prachtig kerkgebouw, waarin veel cultuurhistorische schatten te bewonderen zijn.

Die oude kerk is ons gebouw, kerk van de Protestantse gemeente te Enkhuizen, een gebouw waar we trots op zijn. Op de buitenkant, sinds mensenheugenis een ijkpunt in het stadsgezicht. Maar veel meer nog op de binnenkant. Waar mensen samen komen om te luisteren naar Gods woord, te rouwen en te vieren. Wij willen onze kerk verder ontwikkelen tot centrum van welzijn en bezinning. Een centrum waarin iedereen welkom is en zich thuis voelt, met welke achtergrond dan ook.

U kunt de kerk bezoeken als monument van cultuurhistorische betekenis, om een dienst bij te wonen, een expositie te bekijken of een concert mee te maken, maar ook om een ruimte te huren voor uw evenement. Alle mogelijkheden worden op deze website toegelicht. De oudste plafondschilderingen op hout in Nederland, het monumentale orgel uit de 16e eeuw, de grafstenen en de muurschilderingen zijn zeker een bezoekje waard.

Maar de Zuiderkerk is ook een schitterende omgeving en sfeervolle ambiance voor het houden van diverse bijeenkomsten. Zoekt u een locatie voor een groep van 10 tot 300 personen? Een plek met karakter, sfeer en voorzien van alle moderne hulpmiddelen? Ga dan naar de verhuurpagina.